Hatay Amanos Dağlarında Çatışma 3 Şehit

Hatay'ın Dörtyol ilçesi Kuzuculu beldesinde meydana gelen terörist saldırıda 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmen şehit düştü, 2 asker de yaralandı.Amanos Dağları yakınındaki beldede gece arama tarama faaliyeti yapan jandarma birliği, teröristlerle sıcak temas sağladı. Ormanlık alanda başlayan çatışmada 3 asker şehit oldu. PKK'lı 4 teröristin de ölü ele geçirildiği çatışmanın yaşandığı bölgede daha önce de terör örgütüyle güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandığı öğrenildi.

ROKETATARLI PUSU
Kuzuculu Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, ilçeye 20 kilometre mesafedeki Amanos Dağları'nın iç kısmında operasyonda bulunan jandarma özel harekat askerlerine, PKK'lı teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirildiğini belirtti. Başkan Toksoy, askerlerin roketli pusuya düşürülmesi sonucu 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmenin şehit olduğunu, 2 askerin de yaralandığını belirtti. Yaralı askerlerden birinin durumunun ağır olduğunu aktaran Toksoy, "Yerleşim alanına 20 kilometre mesafede yaşanan bir terör hadisesi. PKK'nın çirkince bir eylemi. Milletimizin başı sağ olsun." dedi.

ŞEHİT ÜÇ SUBAYIN KİMLİKLERİ
Hatay'ın Dörtyol ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan 3 subayın isim ve rütbeleri belli oldu. Açılan ilk ateş sonucunda Hatay İl Jandarma Komutanlığında görevli Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım şehit oldu.

500 ASKER İLE 100 ÖZEL HAREKAT POLİSİ SEVK EDİLDİHatay'ın Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında 3 askerin şehit edildiği terörist saldırıyla ilgili operasyonların sürdürüldüğü, bölgeye çok sayıda asker ve polis özel harekat timlerinin sevk edildiği öğrenildi.
İl Jandarma Komutanlığı'nca Dörtyol ilçesi Amanoslar kırsalında icra edilen planlı operasyon faaliyeti esnasında, ateş açarak 3 askerin şehit olmasına neden olan terör örgütü mensuplarının yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi için başlatılan geniş çaplı operasyon kapsamında bölgeye 350'si komanda olmak üzere 500 asker ile 100 özel harekat polisi sevk edildi.
Teröristlerin kaçış istikametlerinde insansız hava aracı ''Heron'' kullanılarak görüntü alınıp, arama yapıldığı belirtildi.
İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Başoğlu ve İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç da Dörtyol ilçesinde operasyonları yerinden yönetiyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amanos Daglari hakkinda bilgiler

Kuzuculu Kasabası'nın Tarihi

Hatay Yaylaları Hakkında Bilgiler