Amanolardaki kanitsiz bulgular

Amanolardaki kanitsiz bulgular

      Kuzuculu Deliçay deresi Galleplik mevkiinde tesadüfen karşılaştığımız hayvan ne bir vaşak, ne bir pars, ne köpek nede bir kedidir. Köpekten küçük olan canlının sırtı açık kahverengiden başlayıp karın bölgesinde uçuk sarıya dönüşmektedir. Kuyruğu Kaplan kuyruğu kadar uzun olan canlının postunda belirleyici çizgiler veya benekler yoktur. Kafa yapısı Vaşak gibi olmasına rağmen kulakları sivri olmayan canlının sinsi şekilde gizlenerek bizi takip etmesi sonra saldırı durumuna geçmesi bizi ürkütmüştür.
      Kızılkaya şelalesine yapılan gezide şelaleye yakın kısımda karşımıza çıkan Yılanın görüntüsü ilgi çekicidir. Tamamen beyaz bir mum gibi şeffaf ve yassı bir yapıdaki boyu 50/60 cm ve başparmak kalınlığında olan yılan bizi fazlasıyla şaşırtmıştır. Not: Bu kanıtsız bulgumuz kanıtlanmıştır. Aydın Adnan Menderes üniversitesi Fen Fakültesi hocası Prf. Kurtuluş ONGUN tarafından keşfi yapılıp bu yılanın literatürde kaydı olmadığı anlaşılarak, yılana Barani yılanı ismi verilmiştir. Gösterilen tepkiler üzerine yılana ek olarak Amanos ismi de verilmiştir.
Keldazın Taşlıufacık Cevizler mevkiinde karşılaştığımız hayvan Ördek, Kirpi ve Köstebek karışımıdır. İri bir el büyüklüğünde olan hayvan Kirpi gibi sert tüylere sahip olup, Köstebek görüntüsünde ağız kısmında 4 cm eninde 10 cm boyunda Ördek gibi uzun bir gagaya sahiptir.
Karşılaştığımız bu hayvanlar belki dünyanın değişik alanlarında mevcut olabilir.
Ama Amanoslarda olduğunu insanlara kanıtlayacak belge olmadığı için kanıtsız bulgular olarak bahsetmek istedik. Çünkü bu hayvanlarla birer defa karşılaşıldı ve hazırlıksız yakalandığımız için herhangi bir kayıt alınamamıştır.


Yorumlar

  1. Ördek gibi gagası olan garip hayvan olsa olsa ornitorenk olur. O da avustralya ve tazmanya özgüdür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirici yorumunuz için teşekkür ederim

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Amanos Daglari hakkinda bilgiler

Kuzuculu Kasabası'nın Tarihi

Hatay Yaylaları Hakkında Bilgiler